Rosan

“Ik wilde een nieuwe uitdaging, maar niet weg bij TÜV NORD. Gelukkig werd er heel goed geluisterd naar mijn wensen. En met me meegedacht. Nu heb ik een andere functie, bij een heel andere afdeling: Bouwkwaliteit. De sfeer is super goed en ik mag een opleiding volgen. Ik heb totaal geen spijt van deze stap!”

Vierenhalf jaar geleden startte Rosan van Erp (29) bij TÜV NORD Nederland als planner. “Mijn taak was het inplannen van afspraken voor auditoren die dagelijks bij klanten zitten. Mijn collega’s waren fijn om mee te werken. Ik hoefde niet moeilijk te doen en kon gewoon mezelf zijn en lekker werken. De sfeer was heel gezellig. Ze waren meer dan collega’s, ik kon alles bij hen kwijt als het moest. Ook kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheden en mijn rol groeide. Ik werd een soort vraagbaak voor andere collega’s en moest steeds vaker problemen oplossen.”

In december 2020 voelde Rosan dat ze niet meer helemaal op haar plek zat. “Ik zag geen uitdaging meer in het werk dat ik deed. Maar dat ik het niet naar mijn zin had, wilde niet zeggen dat ik TÜV NORD geen fijne werkgever vond. Het is een prettige organisatie om in te werken. Alles is goed geregeld. Ze zeggen dat ze de medewerker vooropzetten en dat merk je ook echt. Ik wilde blijven.”

“Als je aangeeft dat je je kennis wilt ontwikkelen, staan ze daarvoor open”

Aan haar leidinggevende gaf Rosan aan dat ze wat anders wilde doen. Maar ze had geen idee wat. Toen werd haar aangeboden een traject te volgen om dit uit te zoeken. In de drie maanden die volgden, onderzocht Rosan wat haar talenten zijn en waar ze vrolijk van wordt. “Zo kwam ik erachter dat ik heel persoonsgericht ben. Een mensenmens. Zaken vertalen richting andere medewerkers is mijn kracht.” Er werd een AEM-cube gemaakt en ze voerde heel veel gesprekken. “Iedereen wilde meedenken. Maar binnen de business unit Certificatie vonden we geen functie die echt bij me paste.”

Nieuwe afdeling Bouwkwaliteit

230531-TuvNord-5580

Wat volgde was een gesprek met Birgit Daniels, de teamleider HR. “Zij kwam al heel snel met de nieuwe afdeling Bouwkwaliteit. Daar zochten ze iemand die de binnendienst mee wilde opzetten. Ik heb daar meerdere gesprekken gevoerd. En eerlijk gezegd twijfelde ik of ik wel bij een andere afdeling wilde gaan werken. Ik was bang dat de sfeer daar minder goed zou zijn dan ik gewend was. Maar Paul en Rogier waren zo enthousiast over de plannen die ze hadden. Ze namen mij mee in hun enthousiasme. Dat maakte de keuze makkelijker.”

Rosan stapte heel geleidelijk over. Ze begon met één dag per week en bouwde op naar een fulltimebaan bij de nieuwe afdeling. “Zo kon ik kijken hoe het beviel en of ik het wat vond. Ik wilde mijn collega’s bij de andere afdeling niet zomaar loslaten. Deze manier werkte heel goed voor mij.”

Nu werkt Rosan als Projectmanagement Officer bij de afdeling Bouwkwaliteit. “Ik ondersteun Harold, de Coördinator Bouw. Hij is eindverantwoordelijk voor de projecten die we doen op het gebied van de Wet Kwaliteitsborging. Ik hou de status bij en bewaak deadlines van zijn projecten, zodat hij zich op de inhoud kan focussen. In de toekomst ga ik hetzelfde doen voor verschillende Coördinatoren.”

Opbouwen van iets nieuws

In juni bestaat de afdeling Bouwkwaliteit drie jaar. Sinds bekendgemaakt werd dat de Wkb definitief doorgaat, is de groei in een stroomversnelling gekomen. “Samen werken we toe naar 1 januari, wanneer de wet in gang gaat. Ik ben bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de workflow en schrijf processen uit tot handboeken en instructies. Daarnaast hou ik me bezig met de onboarding van nieuwe collega’s. Dat leek me leuk, dat heb ik aangegeven en toen mocht ik dat ook gaan doen. Zo trek ik veel leuke dingen naar me toe.”

De overstap van de business unit Certificatie naar de business unit Buildings - ook wel Inspectie genoemd - is Rosan erg meegevallen. Bovendien heeft ze nog steeds contact met haar oud-collega’s. De sfeer op haar nieuwe afdeling is niet veel anders dan wat ze gewend was. “Het verloopt soepel hier. Twee dagen per week proberen we allemaal samen op kantoor te zijn. We zijn verschillend, maar vullen elkaar goed aan. We geven elkaar regelmatig feedback en dan wordt daar ook echt naar geluisterd. Dat vind ik heel prettig. We werken hard, maar er is altijd tijd voor een grapje.” Rosan lacht: “René is onze nieuwste collega en echt een goede aanvulling. En hij gaat nu al mee in onze grapjes!”

“Ik vind het heel leuk om iets nieuws mee op te bouwen. En om zoveel nieuwe dingen te ontwikkelen. Vooraf twijfelde ik wel of ik zou kunnen geven wat zij van me vroegen. Of ik zoveel verantwoordelijkheid aan zou kunnen en of de uitdaging niet té groot zou zijn. Maar dat is me erg meegevallen. Ik word goed begeleid en overal in betrokken. Dat vind ik superleuk. En als ik mijn grens aangeef, wordt er naar me geluisterd.”

Rosan_III

Opleiding bouwkunde

“Rosan heeft veel contact met aannemers. “Voor ieder bouwproject controleer ik of het pakket compleet is. Als niet alle vergunningen en tekeningen er zijn, dan vraag ik die documenten aan. Ik wilde graag beter begrijpen waar het over ging, de tekeningen kunnen lezen, een betere gesprekspartner zijn. Daarom heb ik gevraagd of ik daar een opleiding in mocht doen. Dat vonden ze een goed idee en nu volg ik Elementaire bouwkunde A, een cursus van vier maanden.” Rosan lacht: “Ik noem het zelf Bouwkunde voor dummies.”

Toch heeft Rosan nog wel even getwijfeld over de opleiding. “Ik vond het super dat ze mijn opleiding wilden betalen, maar die is op donderdagavond en dan sport ik altijd. Ze kwamen zelf met het idee dat ik voortaan op donderdagochtend mocht sporten, onder werktijd. Ik mag sowieso heel flexibel zijn in het indelen van mijn werktijd. Dat vertrouwen is er. Ik krijg veel vrijheid en werk ook regelmatig thuis. Mijn thuiswerkplek is volledig door TÜV NORD betaald: een zit-stabureau met twee schermen, een stoel en zelfs de mat op de vloer.”

“We vullen elkaar goed aan en er is altijd tijd voor een grapje”

“Ik vind het fijn dat het ook wordt uitgesproken, hun vertrouwen en de waardering. Vandaag nog. Het zijn kleine dingen, maar die doen wel veel. Ik krijg ook kleine cadeautjes bijvoorbeeld.” Rosan denkt even na. “Ik vind TÜV NORD een loyale, vriendelijke, meedenkende organisatie. Er zijn regels, dat is normaal, maar er zijn wel uitzonderingen mogelijk hier en daar. Dat die aandacht besteed wordt aan medewerkers voelt heel goed.”

Rosan kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “Als de afdeling straks klaar is, vallen veel van mijn taken weg. Dan wil ik weer een volgende uitdaging, dat heb ik al aangegeven. Toen zeiden ze meteen dat ze dan weer zullen meedenken. Ik ben heel blij dat ik deze keuze gemaakt heb.”

Meer lezen?

Werken bij TÜV NORD Nederland, is dat iets voor jou?

Neem dan contact op met onze recruiter Pascal. Hij beantwoordt je vragen graag. pascal.edelenbosch@fygi.nl  / 06 18 47 09 77

Neem contact op met James!

 

Ontdek onze vacatures

Onderwerpen:

bouw inspectie Wkb Bouwkwaliteit

mail icons 2

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Planning en service voor certificering

Customer Service Center Certificatie

TÜV Nederland