GemeenteRotterdam_UitreikingCertificaatCO2Prestatieladder

Gemeente Rotterdam klimt een trede omhoog op de CO2-prestatieladder met nieuwe certificering

Nadat Gemeente Rotterdam de TÜV NORD audit succesvol heeft afgerond, steeg de gemeente op de CO2-prestatieladder van trede 3, naar trede 4. Rotterdam zet op deze manier grote stappen om de CO2-uitstoot te verlagen. Hiermee zet de gemeente de standaard voor andere organisaties in de stad en voor gemeenten door heel Nederland.

Feestelijk uitgereikt

Op 21 maart mocht onze collega René Berendsen het welverdiende TÜV NORD certificaat uitreiken aan wethouder Klimaat Chantal Zeegers van Gemeente Rotterdam. De uitreiking was natuurlijk het uitgelezen moment om te vieren dat ze met vlag en wimpel slaagden voor het certificaat en wij vieren dat natuurlijk raag mee.

 

Groene ambities

Met de stijging op de Prestatieladder maakt Gemeente Rotterdam hun groene ambities meetbaar. De CO2-prestatieladder biedt hierin de handvatten om als organisatie constant te verbeteren en dat past perfect bij de toekomstvisie van Rotterdam. Ze willen namelijk in 2050 compleet klimaatneutraal zijn. Om dat te behalen zijn ze nu goed op weg naar het tussendoel om de CO2-uitstoot met 55% te verminderen in 2030.

Als eerste van de G4 gemeenten (Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam) behaalt Rotterdam nu het vierde niveau van de Prestatieladder. Daarmee is de Gemeente een toonaangevende organisatie voor alle bedrijven in de stad, maar laten ze ook andere gemeenten zien hoe die aan hun klimaatdoelen kunnen werken.

Rotterdam heeft als volgend doel gesteld om de hoogste trede op de ladder, niveau 5, te behalen. Om dit te bereiken, zullen ze hun activiteiten om CO2-uitstoot te beheersen verder uitbreiden en nauwkeurig documenteren. Wij zijn er in elk geval graag bij om te zien (en te toetsen) hoe dat ze af gaat. Maar het behaalde resultaat is al zeker een fantastische mijlpaal.CO2-Prestatieladder certificering bij TÜV NORD

Wil je aan de slag met het behalen van een CO2-Prestatieladder certificaat voor je bedrijf? Ons team zit vol met ervaren experts die echt alles weten over de eisen van de CO2-Prestatieladder. We checken hoe je het doet op een down-to-earth en makkelijke manier, zonder gedoe.

CO2-Prestatieladder

Recente berichten

Onderwerpen:

mail icons 2

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Planning en service voor certificering

Customer Service Center Certificatie

TÜV Nederland