In onze samenleving groeit de urgentie voor duurzame en veilige bouwmethoden elke dag. Als onderdeel van de bouw- en sloopsector, staan we aan de vooravond van een revolutionaire verandering door het Sustainable Material Inventory (SMI) initiatief. Dit is niet alleen een kans om bij te dragen aan een groenere toekomst, maar ook om een nieuwe standaard voor veiligheid in de branche neer te zetten.

SMI (Instagram-bericht) (2)

Een nieuwe kijk op bouwmaterialen

Met SMI kun je afval omzetten in waarde. Dit initiatief nodigt uit om het hergebruik en de recycling van materialen te omarmen, wat niet alleen een positieve impact op het milieu heeft, maar ook economische voordelen kan bieden. Door een zorgvuldige inventarisatie kun je afval verminderen en efficiënter gebruikmaken van hulpbronnen.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid is een essentieel onderdeel van SMI. Door (gevaarlijke) stoffen in bouwmaterialen te identificeren, zorg je niet alleen voor een veiligere werkomgeving, maar verminder je ook gezondheidsrisico's voor jou en je collega's. Dit aspect sluit goed aan bij Arbonormen, wat bijdraagt aan de veiligheid van het personeel.

Samen sterker

SMI moedigt samenwerking aan tussen iedereen in de bouwsector, van slopers tot ontwikkelaars en gemeenten. Samen kunnen we bouwen aan een toekomst waarin materialen een nieuw leven krijgen en de ecologische voetafdruk van bouwprojecten wordt verkleind.

Waarom kiezen voor SMI?

SMI biedt een helder pad als je je wilt inzetten voor duurzaamheid en innovatie binnen de bouw. Dit is jouw kans om deel te nemen aan een beweging die streeft naar een circulaire bouw-economie, waar jouw keuzes echt verschil maken.

Voordelen met SMI:

  • Kostenbesparing: bevordert het hergebruik van materialen, wat jou economisch voordeel kan opleveren.
  • Risicoverkleining: biedt jou inzicht in aanwezige (gevaarlijke) stoffen in gebouwen.
  • Transparantie: geeft duidelijkheid over jouw gebruik en de impact van materialen.
  • Ondersteuning: TÜV NORD Nederland en andere conformiteitsbeoordelingsinstanties zorgen voor een onpartijdige certificering en waarborgen jouw correcte toepassing van SMI.

Doe mee met SMI

Wil je meer weten over hoe je kunt bijdragen aan een duurzamere en veiligere bouwsector door middel van circulaire bouwpraktijken? Bezoek onze website voor meer informatie over het SMI-initiatief en hoe jij een essentieel onderdeel van deze verandering kunt zijn. Laten we samen bouwen aan een duurzamere toekomst.

Versterk jouw rol in een duurzame toekomstSluit je aan bij het SMI-initiatief! Ben je klaar om te bouwen aan veiligheid en duurzaamheid binnen jouw sector? Bezoek onze website en ontdek hoe jij een pionier kunt worden in de circulaire bouweconomie met het Sustainable Material Inventory. Begin vandaag nog met het maken van het verschil!

SMI Certificaat

 

 

 

Onderwerpen:

Duurzaamheid SMI Veiligheid

mail icons 2

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Planning en service voor certificering

Customer Service Center Certificatie

TÜV Nederland