TUV Nederland wordt TUV NORD blog editable
Vertrouwde dienstverlening in een nieuw jasje

Vanaf 1 februari voert TÜV Nederland de naam TÜV NORD Nederland. Daarbij wordt meteen een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Reden voor deze wijziging is de keuze voor een uniforme presentatie van de TÜV NORD Group wereldwijd. Het is de start van het nog beter bedienen van klanten over alle landsgrenzen heen.

TÜV Nederland en de TÜV NORD Group

De TÜV NORD Group bestaat al ruim 150 jaar en vindt zijn oorsprong in stoomketelinspecties. Inmiddels is TÜV NORD uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie in certificering, keuring en inspectie met 14.000 medewerkers in 100 landen. De Nederlandse dochteronderneming bevordert met haar onafhankelijke beoordelingen al sinds 1981 veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid voor een grote diversiteit aan organisaties. Zo beoordelen zij onder andere producten, diensten, managementsystemen, arbeidsmiddelen, transportmiddelen, machines en cyber-security.

Eén gezicht naar de klant

TÜV Nederland is een gevestigde naam in Nederland, net als dat TÜV NORD dat over de grens is. Om de internationale positionering van de TÜV NORD Group nog meer te onderstrepen, is gekozen voor een eenduidige naamvoering internationaal. Dankzij de modernisering van het logo en de huisstijl wordt er daarnaast meteen gezorgd voor één uitstraling wereldwijd. Eén gezicht naar de klant, waar die zich ook bevindt.

Wat verandert er met de nieuwe naam?

Feitelijk verandert er met de naamswijziging enkel de naam die TÜV NORD voert in Nederland. De dienstverlening blijft zoals vertrouwd. Met de nieuwe naam is TÜV NORD internationaal nog meer herkenbaar, maar blijft tegelijkertijd lokaal sterk verankerd. Dichtbij haar klanten en ze zo op een laagdrempelige en praktijkgerichte manier voorzien in certificeringen, keuringen en inspecties.

De officiële bedrijfsnaam blijft nog een tijdje TÜV Nederland QA B.V., deze zal statutair wijzigen op een nader te bepalen moment ergens in het voorjaar van 2023.

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op 

 

Onderwerpen:

Alle onderwerpen Certificeren inspectie

mail icons 2

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Planning en service voor certificering

Customer Service Center Certificatie

TÜV Nederland