TÜV NL - 12Build_
TÜV NORD Nederland en 12Build zijn een samenwerking aangegaan waarmee diverse belanghebbenden in de bouw gefaciliteerd worden in het waarborgen van veiligheid. De 12Build community biedt transparantie in de bouwwereld door iedereen in de bouwwereld op het platform met elkaar te verbinden. Van hoofdaannemers tot calculatiebureaus en van opdrachtgevers tot bouwspecialisten. TÜV NORD Nederland vult deze transparantie vanaf heden aan door certificaten welke zij uitgegeven aan leden van 12Build zichtbaar te maken.

Voor iedereen in de bouwsector zijn veiligheid, kwaliteit en aandacht voor het milieu en leefomgeving belangrijke thema’s. Deze hebben grote invloed op risico’s, aansprakelijkheid en de continuïteit van de organisatie. Daarom is er een grote behoefte aan het aantonen van betrouwbaarheid en het zoveel mogelijk beperken van risico’s om bedrijfscontinuïteit te bevorderen. Het kunnen overleggen van een, onafhankelijk getoetst, certificaat helpt hierbij en ondersteund daarmee ook in het algemeen het imago van de sector.

De samenwerking tussen TÜV NORD en 12Build zorgt ervoor dat TÜV NORD op het 12Build platform inzichtelijk maakt welke organisaties een door TÜV NORD afgegeven certificaat hebben, en wel voor 3 schema’s:

Opdrachtgevers kunnen potentiële bouwspecialisten filteren op het hebben van een certificaat alvorens ze een offerteaanvraag versturen zodat ze zeker weten dat ze uiteindelijk de opdracht gunnen aan een partij die betrouwbaarheid aantoonbaar maakt. Bouwspecialisten halen voordeel uit deze samenwerking doordat zij heel eenvoudig en geverifieerd aan kunnen tonen dat zij beschikken over een certificaat. Zo worden bouwondernemingen gefaciliteerd in het gehele offertetraject en gaan we van kwantiteit naar kwaliteit.

Edwin Franken, Managing Director TÜV NORD Nederland:
“Als marktleider dragen wij al jarenlang bij aan de bevordering van veiligheid en betrouwbaarheid in de bouw. Deze samenwerking bevestigt onze toewijding aan de bouw en sloopsector en stelt ons in staat de sector nog verder te faciliteren op het gebied van kwaliteit, veilig werken en duurzaamheid.”

Erik Nieuwenhuis, Directeur 12Build:
“Sinds onze oprichting werken wij aan een transparante bouwbranche door het aanbod van bouwspecialisten overzichtelijk te maken en het delen van documenten voor offertes en uitvoering. We zien een toename van de vraag naar documentatie rondom veiligheid. Daarom ben ik blij dat we met TÜV NORD een partij hebben gevonden waarmee we ook dat deel van het proces transparant kunnen maken.”

Meer informatie:

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van 12Build

Klik hier voor keurings- en certificeringsmogelijkheden in bouw en sloop

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op:

Neem contact op

Onderwerpen:

ISO 9001 VCA veilig werken Veiligheidsladder bouw

34c3bc73ac04ba53b6d789faa7e966c9d6a48273-fp-3-4-0-0

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Planning en service voor certificering

Customer Service Center Certificatie

TÜV Nederland