Ondertekening TÜV en CWBOndertekening contract Alexis Barron (l) van CWB en Edwin Franken van TÜV (r)

Eindhoven 8 juni 2020Stichting Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) en TÜV NORD Nederland hebben donderdag 4 juni jl op de Brainport Industries Campus in Eindhoven een partnerovereenkomst voor drie jaar getekend. Hiermee is TÜV NORD als certificeringspartner verbonden aan het CWB en kunnen leden hun cyberweerbaarheid gaan aantonen door onafhankelijke toetsing van TÜV NORD.

De Brainport regio Eindhoven staat bekend om de hoogwaardige technologische maakindustrie. Om ondernemingen in deze kennisintensieve industrie te helpen met cyberveiligheid, is het CWB opgericht. Bij de stichting kunnen bedrijven, inclusief het MKB, zich aansluiten voor kennisuitwisseling op het gebied van cyberweerbaarheid. TÜV NORD helpt hier, als nieuwe aanwinst voor de Brainport regio, aan mee door onafhankelijke audits en toetsing. De instelling heeft alle kennis en ervaring in huis voor certificering op het gebied van cybersecurity.

Belang

In een wereld waar digitale dreiging steeds concreter en zichtbaarder wordt, is het aantoonbaar maken van cyberweerbaarheid van groot belang. “Digitaal raken bedrijven steeds verder met elkaar verweven. Er bestaan en er ontstaan ketens van leveranciers, maar die zijn slechts zo sterk als de zwakste schakel”, weet Alexis Barron, directeur van het CWB. “Om cyberrisico’s te beperken, moeten ondernemingen voldoen aan een bepaalde mate van cyberweerbaarheid. Het onafhankelijk oordeel en de certificering van TÜV zorgen ervoor dat iedereen ervan op aan kan dat een bedrijf op een bepaald niveau staat op het gebied van informatiebeveiliging en privacy.”

TÜV NORD is onderdeel van TÜV NORD GROUP en een van de voorlopers op het gebied van certificering met betrekking tot cybersecurity. Als technische en zakelijke service provider in onafhankelijke beoordeling - certificering, keuring, inspectie en training - kan TÜV NORD de participanten van het CWB voorzien in een controle van hun informatiebeveiligingssysteem en vervolgens aantoonbaar maken dat de cyberweerbaarheid voldoet aan geldende normen en eisen. TÜV NORD kan de leden met haar nuchtere, laagdrempelige en praktijkgerichte kijk beoordelen volgens diverse nationale en internationale standaarden zoals ISO 27001, AVG, IEC 62443 en ISAE3402/3000

Edwin Franken, Managing Director TÜV NORD Nederland: “Als marktleider dragen wij al jarenlang bij aan de bevordering van kwaliteit op het gebied van milieu, veiligheid en informatiebeveiliging. Met ons hoofdkantoor in de regio Brainport versterken we met dit unieke partnership onze lokale betrokkenheid. Het stelt ons in staat de regio nog verder te faciliteren op het gebied van informatiebeveiliging en cyberweerbaarheid.”

Meer weten over dit partnership? 

Neem contact op

Onderwerpen:

Certificeren ISO 27001 informatiebeveiliging cybersecurity IEC 62443

mail icons 2

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Planning en service voor certificering

Customer Service Center Certificatie

TÜV Nederland