Als eerste van Nederland voldoet organisatieadviesbureau P5COM met haar kwaliteitsmanagement-systeem aan de meest actuele ISO 9001-norm. Het gaat om de ISO 9001:2015 – ontwikkeld door de International Organization for Standardization – die onlangs is uitgebracht. De wereldwijde ingangsdatum is 23 september 2015. P5COM is daarmee een van de eerste organisatieadviesbureaus ter wereld die gecertificeerd is volgens deze nieuwe norm. De ISO-9001:2015 vervangt de ISO 9001:2008.

De nieuwe norm vereist een bredere kijk op risicomanagement en het omgaan met kansen. Bovendien legt deze meer nadruk op leiderschap en doelstellingen als drivers voor verbeteringen. Een opgetogen Peter Lamme, Operations Director P5COM, verklaart: “Deze elementen zijn in veel gevallen van wezenlijk belang in de verandertrajecten die wij met onze opdrachtgevers doorlopen. Ons doel is om opdrachtgevers effectief te ondersteunen, dus zullen wij zelf het goede voorbeeld moeten geven. Zelf vooroplopen in deze ontwikkeling is daar onderdeel van.”

P5COM ontving het ISO 9001-certificaat op 23 september in Blaricum uit handen van Gijs Spiele, Business Unit Manager Certification van TÜV NORD. "P5COM kijkt met tevredenheid terug op de goede samenwerking met TÜV NORD en Kader B.V. in de aanloop naar de certificering", aldus Lamme. “Zij hebben de afgelopen maanden tijdens de ontwikkeling van de nieuwe norm scherp gekeken naar wat de nieuwe eisen zouden worden. Op die manier stelden zij ons in staat om de nodige aanpassingen in onze organisatie alvast door te voeren terwijl de ISO 9001:2015 nog in ontwikkeling was. Iedereen die met ons werkt, kent de voordelen van onze proactieve benadering. Dat wij in staat zijn om ook voor onze eigen organisatie proactief te opereren, stemt mij bijzonder tevreden en trots."

Onderwerpen:

mail icons 2

Stel uw vraag over

Certificering van managementsystemen, keurmerken en andere schema's

Planning en service voor certificering

Customer Service Center Certificatie

TÜV Nederland