IMG_2866

7-7-2022

TÜV NORD en Apexion zijn een partnership aangegaan waarmee de BKapp, een gebruiksvriendelijk instrument om te voldoen aan de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), breed beschikbaar gesteld wordt aan de markt. De vele voordelen van de BKapp zorgen er daarmee voor dat aannemers en andere betrokkenen in de bouw eenvoudig hun kwaliteit kunnen borgen en aantonen, en daarmee dat ze voldoen aan de Wkb.

De BKapp is momenteel één van de drie goedgekeurde instrumenten om de aankomende Wkb actief te kunnen naleven. Voordeel van het instrument is dat deze eenvoudig op een tablet of smartphone te gebruiken is, en zodoende helpt om zo laagdrempelig mogelijk bewijslast te vergaren. De regelmatige updates die beschikbaar komen, zorgen er verder steeds voor dat het gebruik nog makkelijker en gebruiksvriendelijker is, zonder afbreuk te doen aan de inhoudelijke eisen vanuit de Wkb. Daarnaast heeft de BKapp alle functionaliteiten in huis om gebruikers te helpen aan te tonen dat ze voldoen aan de Wkb, zelfs als deze gebruiker momenteel geen eigen rapportage- of kwaliteitssysteem heeft. De BKapp ondersteunt de gebruiker stapsgewijs bij de invulling van de bewijslast, waardoor dit instrument gebruiksvriendelijk is voor gebruikers met- én zonder ervaring met de Wkb.

TÜV NORD heeft als kwaliteitsborger het exclusieve recht om het instrument aan te bieden aan aannemers en andere partijen die onder de nieuwe wet zullen vallen. Momenteel worden proefprojecten voor de Wkb met het instrument gedraaid zodat aannemers zich klaar kunnen maken voor de verandering van de wet.

Flip van der Linden, oprichter van Apexion, stelt: “We zijn blij met de samenwerking met TÜV NORD. Ons doel is om het borgingsproces zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en door deze samenwerking kunnen wij die gebruiksvriendelijkheid grootschalig aanbieden.”

Paul Roosen, Senior Vice President Buildings van TÜV NORD, vult daarbij aan: “We hebben ervaren hoe compleet dit instrument is en verbinden ons graag met Apexion om de BKapp aan onze klanten aan te bieden. Samen met Apexion kunnen we het gehele plaatje bieden voor onze klanten, waarbij gebruiksvriendelijkheid hand in hand gaat met verzekeren van kwaliteit in het bouwen.”

Wilt u meer weten over de BKapp, en hoe deze kan helpen uw kwaliteit te verhogen en te voldoen aan de Wkb?

Stel uw vraag

 

 

Onderwerpen:

KAM-advies Alle onderwerpen bouw inspectie Wkb Bouwkwaliteit

Auteur

Algemene vragen en opmerkingen

Tüv kantoor

TÜV NORD

0499 - 339 500

Voor al uw algemene vragen en opmerkingen