NEN-EN 1090-1 certificeren in 7 stappen

Een praktisch Stappenplan om succesvol invulling te geven
aan certificering van de norm NEN-EN 1090-1

en-1090-mockup-ebook.png

Van staalconstructie tot CE-markering: krijg grip op alle aspecten in de route naar certificering


Het is niet vreemd dat begrippen als NEN-EN 1090, CE-markering, NEN-EN-ISO 3834 en FPC-certificering en hun verhouding tot elkaar bij u verschillende vragen oproepen.

Onze EN 1090 specialisten geven in dit praktische document een uitgebreide uitleg en afbakening van de onderwerpen waar u mee te maken krijgt. Ze doorlopen samen met u de te nemen stappen van A tot Z om tot certificering te komen met als doel CE-markering op uw staal- en aluminiumconstructies aan te kunnen brengen.

 

In dit Stappenplan leert u hoe u:

  • De scope van uw organisatie voor
    NEN-EN 1090-1 inzichtelijk maakt;
  • Eisen in wetgeving scherp in beeld krijgt;
  • Een FPC beheersingssysteem opstelt;
  • Invulling geeft aan procedures, instructies, formulieren en registraties;
  • CE-merking op uw gelaste onderdelen kunt afgeven...

... en meer. Download het Stappenplan.

Download het Stappenplan

Waarom helpt dit Stappenplan u bij het bereiken van uw doelen?

Begrijp en doorgrond uw verplichtingen rondom EN-1090

Wat is CE-markering, en wanneer moet ik het aanbrengen op mijn staalproducten? Wat is NEN-EN 1090-1, NEN-EN 1090-2 en NEN-EN 1090-3? En: wat is FPC en waarom dien ik een FPC systeem op te stellen? Deze en andere belangrijke vragen beantwoorden we in het Stappenplan.

Sla geen zaken over in de route naar certificering

Met dit stappenplan bent u scherp op de belangrijkste te maken overwegingen in de route naar certificering. Zo weet u zeker dat u geen belangrijke stappen overslaat en komt u tijdens de externe audit niet voor verassingen te staan.

Omzeil de veel voorkomende valkuilen

Natuurlijk hoeft u het wiel niet opnieuw uit te vinden. We schetsen de belangrijkste valkuilen voor bedrijven als het gaat om het implementeren van een FPC systeem – en beschrijven óók hoe u deze voorkomt.

Gezien de complexiteit van het onderwerp is het niet vreemd dat begrippen als NEN-EN 1090, CE-markering, NEN-EN-ISO 3834 en FPC-certificering bij u verschillende vragen oproepen.

In dit stappenplan geven we u daarom niet alleen een uitleg en afbakening van de onderwerpen waar u mee te maken krijgt, maar doorlopen we ook de te nemen stappen om tot certificering te komen
.”

André Piers – Manager CE-projecten en co-auteur van het NEN-EN 1090 Stappenplan 

Download het EN 1090 Stappenplan: