Praktische handleiding ISO 9001:2015

Van en door TÜV Nederland ervaringsdeskundigen

iso-9001-2015-handleiding.jpg

Bent u al klaar voor ISO 9001 certificering?

We delen graag onze kennis en willen u helpen bij de interpretatie van normeisen. Met de ISO 9001:2015 Handleiding geven we u richting (geen invulling) zodat u beter inzicht krijgt over de impact op uw organisatie en weet hoe u de norm toe kunt passen.

Onze TÜV Nederland specialisten geven u een uitgebreide toelichting op diverse normelementen en hoe zij deze lezen. Zo komt u tijdens de ISO 9001 audit niet voor verassingen te staan! 

In de handleiding leert u: 

  • Wat de norm van u vraagt
  • Hoe de norm er door de bril van een TÜV Nederland auditor uitziet 
  • Hoe u de norm kunt toepassen
  • Voorbeelden uit de praktijk
  • Waar de mogelijke valkuilen zich bevinden

Download de handleiding:

Hoe helpt de handleiding u de overstap op de nieuwe norm succesvol te maken?

Doorgrond de normwijzigingen

Het kan een uitdaging zijn de impact van de wetswijzigingen op uw organisatie in te schatten. Zeker wanneer u de deskundige kennis mist de wijzigingen te doorgronden. Deze handleiding helpt u in klare taal de normwijzigingen inzichtelijk te maken én te begrijpen.

Stap zekerder uw audit in

Omdat onze specialisten de wijzigingen in de norm toelichten, wordt het voor u een stuk duidelijker wat u te wachten staat. U voelt zich hierdoor een stuk zekerder wanneer u uiteindelijk de audit instapt.

Versterk uw rol in KAM

Wanneer u de overstap succesvol doorstaat, toont u óók uw eigen successen aan binnen uw organisatie. U positioneert uzelf als KAM verantwoordelijke binnen de organisatie en hiermee de KAM activiteiten. Dit helpt het draagvlak voor toekomstige KAM activiteiten bij uw collega’s te vergroten!

“Wanneer er wijzigingen in een norm worden doorgevoerd, staat u als KAM coordinator voor de uitdaging de impact van die veranderingen in te schatten voor uw organisatie. Hoe dient u de wijzigingen vervolgens te implementeren zodat u voldoet aan de eisen? De ISO 9001:2015 handleiding stoomt u klaar voor de hercertificernigsaudit zodat u de overstap naar de nieuwe norm succesvol maakt

Koen Gruitrooij – Lead-auditor certificatie bij TUV Nederland en auteur van de ISO 9001:2015 Handleiding

Download de ISO 9001:2015 Handleiding: